Arbetsenhet 6

Lärarna i arbetsenhet 6

Årskurs 6 sjukampar i Ultuna!

(2017-08-23)7-kamp med åk 6 i Ultuna

På läsårets tredje skoldag bröts all ordinarie skolverksamhet för att eleverna i de olika årskurserna skulle få chansen att umgås och lära känna varandra på ett annat sätt och på en annan plats än skolans klassrum. För årskurs 6 del så innebar det att vi promenerade iväg till det fina området nere i Ultuna utefter Fyrisån.

Promenaden dit tog en knapp halvtimme, och väl på plats delade vi in eleverna i grupper med åtta i varje. Sedan fick de gå runt till sex olika stationer och utföra uppdrag som var olika till sina karaktärer, men som krävde olika färdigheter och framförallt samarbete. På en station var det jämfotahopp med tyngder, i stafettform. På en annan skulle de bygga så höga kaplatorn som möjligt. På en tredje skulle de bilda så många ord som möjligt av bokstäverna i ordet ”grävmaskinsförare”. Och så vidare.

På lunchen passade eleverna på att spela fotboll – det var väl runt 25 personer i varje lag!

Efter att de sex stationerna var avverkade för alla grupper så återstod det sjunde momentet: dragkamp! Det var en spännande tävling, som till slut vanns av ett lag från fbk-klassen. Även dragkampen ingick i sjukampen.

Om vi får summera dagen så kan vi konstatera att vi hade tur med vädret. I stort sett alla elever var på plats, och det var härligt att se deras entusiasm och samarbetsvilja. Efter att ha promenerat tillbaka så kände vi oss nog rätt trötta allihop, men dagen blev minnesvärd och vår gissning är att eleverna är nöjda med innehållet i den och gemenskapen vi fick uppleva tillsammans!

/lärarna i ae 6

7 september 2017