Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.


Tidigare publicerade bloggar


(2017-03-26)

Såg fram mot eldning under lördagen, men tyvärr var vinden för hård så den stora högen med bråte får ligga kvar ett tag till. Synd, för att elda är alltid ett kul projekt på våren, men det kommer vindstilla dagar också och då dj.... vaknar pyromanen i mig.

Lördagen innebar annat hemmajobb och det blev en tur till återvinningsstationen med ett rejält lass. Alltid lika skönt att bli av med sånt som bara samlas på hög och inte är till någon nytta. 

Helt fotbollsfri blev ju ändå inte lördagen utan kl. 18.00 tog man plats framför burken och kollade VM-kvalet mot Vitryssland. Nu blev det ju inte direkt spännande, men jag tycker Sverige gör det bra och vårt landslag är minst lika bra, om inte bättre, trots att Z inte längre är med. Kanske finns det ett litet hopp om en plats i VM trots allt. Holland är ju inte direkt imponerande och de såg bedrövligt dåliga ut när de torskade mot Bulgarien. Åt Frankrike är inget att göra, men nog ska vi kunna bli tvåa i gruppen. Målet som Vitrysslands keeper släppte in var ett skämt och man kan nog undra om han hade lirat Sverige med handicap? Tommy Salos tavla mot Vitryssland i hockey för hundra år sen var inte ens i närheten av det här.

10:e april ska isen på sjön "gå", men jag börjar tvivla att den överlever så länge. Den börjar se otroligt mörk och otäck ut nu och fortsätter plusgraderna handlar det om dagar. Dagar handlar det nog om också vad gäller årsdebut i golf. Många banor öppnade i helgen och det börjar suga ordentligt i golftarmen. 

Sommartiden är här och det är alltid skönt, nu ska bara nästa vårtecken monteras på också dvs sommardäcken. Får väl ta tag i den biten under veckan. Finns inte en chans att jag gör det själv längre då det finns folk som lever på att byta däck. Som den vänlige medmänniska jag är ser jag givetvis till att dom har jobb.

Tyvärr blev det förlust i båda matcherna i semifinalen av skol SM. Både Aspudden och Engelbrektsskolan var lite för bra, men vi tycker våra nior gjort det riktigt bra som tog sig så långt. Det skulle väl också vara lite magstarkt att vinna för tredje året i rad. 

Förra veckan blev rejält sönderhackad vad gäller träningen i skolan. Åttorna var på prao, sexorna var borta i onsdags och på fredagen var niorna i Stockholm och spelade. Under våren är det alltid mycket kringaktiviteter men kommande vecka ska det väl kunna flyta på som vanligt.

Nästa stora vårtecken som kommer är varken tussilago eller blåsippor utan det är att allsvenskan börjar. I år är Uppsala och Sirius i allra högsta grad involverade och det ska bli riktigt kul att se hur det går för blåsvart. De lär få bekänna färg direkt på Tele2 mot Djurgården som värvat hem ett gäng "gamlingar" från proffslivet. All press på "gårdarna" i den matchen och jag kan tänka hur det kommer att låta på läktarna om det inte går deras väg. Efter det väntar blåvitt hemma på Studan och det är ett lag som inte direkt imponerat i träningsmatcherna även om vår rektor Jonas Forsberg säkert tycker nåt annat. Bra poängchans med andra ord och det lär behövas innan man får åka till Norrköping för den tredje matchen. Hoppas nu alla unga fotbollspelare i Uppsala tar chansen när man för första gången på 42 år har chans att ta cykeln ned till Studan och få se fotboll i den högsta divisionen. Man kan lära sig en hel del genom att titta på bra spelare.

Allsvenskan i år vinns av MFF och från Superettan går BP upp, Dalkurd får kvala och tar också en allsvensk plats. Hur går det då för Sirius? Dom klarar sig kvar, men hamnar på undre halvan. Ska vi säga 11-12:a? Har inte haft nån tur vad gäller tips på många år så ni kan nog ta mina tips med en stor nypa salt. Jag är bra på mycket annat istället!
 

Ola Rydstrand

e-post
Tränare i
fotbollsprofilen

 

26 mars 2017