Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.


Tidigare publicerade bloggar


(2017-05-15)

Sköna maj, jo man tackar! Snö och hagel som piskade i ansiktet förra veckan samtidigt som Ishavet pumpade ned sin luft över oss. Måndag-tisdag var rent ut sagt odrägliga och det kostade givetvis en rejäl förkylning. Den här måndagen inleddes lite bättre, men solen verkar ha tagit semester och åkt söderut. Nu kan allt bara bli bättre.

Något som knappast kan bli bättre är väl Sirius. De hade lekstuga hemma mot Elfsborg och fullständigt krossade boråsarna med 4-1. Hur bra är då Sirius? Ja som det ser ut just nu är det väl bara MFF som kanske är övermäktiga. Övriga lag matchar blåsvart utan problem. Givetvis kommer avstängningar och skador på nyckelspelare och Kingsley kan bli såld i sommar, men jag tror på en plats på övre halvan. Det trodde jag inte innan serien började, men känner mig överbevisad redan nu.

Eleverna spelar massor med matcher (för många) i helgerna och är oftast slita i början av veckan. Vi märker direkt på intensiteten och anpassar våra träningar efter hur pigga de är. Ibland hör man många som spelat tre matcher en helg och det är inte optimalt.

Nästa torsdag-lördag är det Svealandsläger för 02-orna i Enköping med distriktslaget både för boys and girls. På killsidan har vi sex stycken med och bland tjejerna två spelare. Lägg där till de fyra killar från skolan som under samma läger ska spela "futurematch" mot Västmanland. Givetvis blir det för oss att åka till Enköping och titta.

Här hemma är veden kluven och på plats i veboa, hundvalparna börjar bli flyttfärdiga och lammen ute på bete. Golfsäsongen har rullat igång så nu finns inga fritidsproblem.

Den vecka vi befinner oss i nu är den enda hela vecka i skolan som återstår av terminen. Det bara rasslar till och så står vi där med sommarlovet framför oss även om den senaste tiden mest känts som vi väntar på sportlov.

 

Ola Rydstrand

e-post
Tränare i
fotbollsprofilen

 

16 maj 2017