Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2018-01-15)

Första veckan efter jullovet avklarad och vi kunde genomföra träningarna utomhus trots inte helt idealiskt underlag. Vi kunde ändå hitta isfria ytor och alla grupper kunde få nöta teknik i ca 50-60 min. En lugn uppstart med andra ord och det känns skönt att vara tillbaka i vanliga gängor igen.

I torsdags var det infoträff i skolan och den var relativt välbesökt, skolvalet ligger öppet på nätet nu så det är bara att gå in och välja Gottsundaskolan. Det känns oerhört tidigt det här med skolvalet, men så fungerar det numera och det är bara att gilla läget.

Stannade till vid "skrytväggen" i skolan och reflekterade över att det nu finns fem gamla elever som ingår i en allsvensk trupp. I Sirius finns Ogge Kindlund, Sherko Faqui och Linus Nygren. I Damallsvenskan har vi två gamla elever, Filippa Angeldahl i Linköping och Nathalie Björn i Rosengård. Den senare är hittills den ende som också förekommit och förekommer i A-landslaget. I detta nu befinner hon sig i Sydafrika för träning och match med damlandslaget.

Damerna i Sydafrika och herrarna kom nyss hem från Abu Dahbi, inte utan att man är lite avundsjuk på de som får åka till varmare ställen just nu. Själv skulle jag vara nöjd att komma till Spanien och ha en golfbana i närheten. Sportlovet kanske?

Träningsmatcherna börjar komma igång och hur klokt är egentligen det? Efter bara någon veckas träning spelade Bajen i Helsingfors i lördags och fick två spelare skadade. Jag säger inte att det bara var för få träningstimmar i benen som orsakade skador, men timing och touch är knappast på topp direkt och det gör att man blir mera utsatt. Nästa helg går Sirius i elden när man möter Gif Sundsvall på Löten. När det andra Uppsalalaget, Dalkurd, lirar sin första träningsmatch vet jag inte. I februari börjar ju Svenska Cupen och det är det som gör att lagen måste igång så tidig numera. Under min och Björnes aktiva karriär var januari en riktig "grismånad" med stenhård träning och många meter i benen. Då fick man vara glad om den första träningsmatchen var nån gång i mitten av februari.

Är alltid lite ljum inför vissa evenemang och den känslan hade jag också i lördags när vi tillsammans med kompisar skulle till Tyrol och se Mama Mia the party. Tänk er att till och med Björne hade varit på den innan och hann är minsann inte "lättlastad" till såna här äventyr. Han lovordade föreställningen och jag kan säga att han hade helt rätt för en gång skull. Fasen vilket drag och det var grym underhållning och bra mat.

Nästa evenemang jag skulle kunna tänka mig åka på är den 12:e september i Globen. Nej, nej det är ingen hockey utan Electric Light Orchestra. Det handlar tyvärr inte om originaluppsättning av bandet (har nog blivit ett och annat frånfälle) utan det här är Jeff Lynne's ELO. Vackert så och tänk att få höra alla deras bra låtar igen. Roll over Beethoven!

0 kronor i vinst i helgen så jag kommer som vanligt att vara i skolan den här veckan. Tyvärr lovas det snö på tisdag och det kan ju ställa till den aning. Vi utgår dock alltid ifrån att vi ska vara ute och skulle det inte gå hittar vi en lokal där vi kör styrka. Så fotbollsskor ska alltid finnas med i väskan.

Ola Rydstrand

e-post