Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.


Tidigare publicerade bloggar


(2017-04-25)

I lördags satte jag och Björne oss i bilen och reste till Kumla för att titta på Upplands distriktslag mot Örebro läns distriktslag. Vi kom till en mycket trivsam och fin Idrottspark centralt i Kumla. Trots en elak blåst lyckades vi hitta lä på läktaren och kunde avnjuta matchen som spelades i 3x30 minuter. Från skolan hade vi med Axel Granath, Calle Helmersson, Jesper Sandberg, Hugo Edin, Daniel Omaya och Jonathan Ahlinder. Tyvärr blev det förlust med 4-2 efter två trevande 30-minutersperioder. I den sista perioden blev det lite bättre och så kunde också Jonte Ahlinder näta två gånger. Som helhet får man väl trots allt säga att hemmalaget var aningen bättre och segersiffrorna kanske nåt mål för litet. Nästa samling i förberedelserna inför Utbildningslägret (hette förut Elitpojklägret) i Halmstad är Svealandslägret i Enköping i slutet av maj.

Sirius fick under måndagen sätta sig i bussen för att ta sig till hemmamatchen i Gävle mot Kalmar. Skandal att man inte har en spelbar plan i Sveriges fjärde stad. Som vi vet sen tidigare prioriteras helt andra saker i stan än elitidrott. Ändå är politikerna pigga på att uttala sig och visa upp sig när nåt av lagen har framgång och syns i riksmedia. Golfbanor med bra gräsytor är öppna så egentligen handlar nog problemet om kunskap om gräs. Anlita en greenkeeper så ska ni se att det blir ordning även på en gräsplan i Uppsala.

Golfsäsongen har så sakta rullat igång och så här långt har det blivit tre rundor och spelet har känts hyggligt stabilt. Skönt att röra på sig igen och för mig känns det som en meningsfull och rolig motionsform. 

Hos Joel i USA går terminen mot sitt slut och den 5:e maj beräknas han landa på Arlanda och sen blir han hemma i ca en månad. Höstterminen där börjar i slutet av augusti men han drar till Oregon och spelar där i en klubb som heter Lane United under några sommarmånader. Allt för att vara förberedd inför sin tredje säsong hos Creighton Blue Jays där tävlingssäsongen börjar i slutet av augusti.

Såg ni El Classico i söndags? Jag tror faktiskt Messi inte är på riktigt ibland utan det är någon som sitter och styr honom med en kontroll. Han gör ju som han vill och visst är det mycket tv-spel över honom. Att ens diskutera att han är världens bäste genom alla tider känns bara löjligt, utan konkurrens skulle jag vilja säga.

Under måndagskvällen ska det dra in ett oväder över oss igen och nu börjar det bli riktigt ledsamt. Kan inte allt skitväder bara låta oss vara ifred ett tag, vi har det ju inte så lätt under vinterhalvåret så vi borde skonas från allt skitväder nu ett tag.
 

Ola Rydstrand

e-post
Tränare i
fotbollsprofilen

 

25 april 2017