Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.


Tidigare publicerade bloggar


(2017-11-17)

Veckorna rullar på i snabb takt och tur är väl det den här årstiden. Varje dag som passerar utan snö är en bra dag. Undrar hur många bra dagar vi får i slutet av november och hela december?

I måndags var det utan tvekan en bra dag för Svea Rike. Against all odds höll vi nollan på San Siro och blev därmed klara för VM i Ryssland. Onekligen mycket bra gjort att stå emot en hel match. Sista fem minuterna var onekligen av det svettigare slaget och jag själv var tämligen övertygad om att det skulle ramla in en boll och att vi sen skulle få stryk i förlängningen. Oftast har man fel, vilket var tur den här gången. Det kan bli en rolig sommar, men vi får väl se vad lotten säger den 1 december. Jag hoppas på tre "P-lag" dvs Polen, Peru och Panama för då blir det i alla fall åttondelsfinal. Bara vi slipper Tyskland och Spanien för det känns som oövervinnerliga berg att bestiga.

Nu har den stora frågan om Zlatan kommit upp igen i och med avancemanget och att han dessutom visade sig klar för comeback den gångna helgen. Han har avtackats och medddelade ju tidigare att han gjort sitt i landslaget så för mig känns det klart, han är inte med i VM, punkt slut.

Om det var en bra dag i måndags för oss så hade Skånes grannar en bra dag i Dublin i tisdags. 5-1 borta mot Irland är inte dåligt även om just hemmalaget var mer än lovligt dålig. Irländarna spelade verkligen gammal "tipsextrafotboll" och mot bollskickliga danskar såg det närmast löjligt ut. Island, Sverige och Danmark till VM. Norge dom får sina VM-medaljer på snö istället och Finland får väl glädja sig åt nån snabb rallybil eller nån hockeyseger i ett VM där de bästa inte är med.

Någon skol-SM match blev det inte i torsdags då Tiundaskolan ringde återbud klockan 10 till en match som skulle börjat 12.30. Sjukdom och skador angavs som skäl, rimligen borde man vetat om det dagen innan eller? Hur som helst kommer matchen spelas kommande tisdag på Valsätra konstgräs om nu vädret tillåter.

Underlaget på vår träningsplan har varit helt ok hela veckan så det finns inget att klaga på där. Visst har det varit kalla mornar för solen hittar ju inte längre upp över träden, men vi och eleverna har kämpat på och jag tycker alla grupper gjort en bra träningsvecka.

Mycket skriverier om Dalkurds flytt till Uppsala och därför får ni inte läsa mer om det här. Jag konstaterar bara att det är konstigt med lag (typ AFC) som byter städer likt hockeylag i NHL. Mer lär följa i den här frågan.

16.00 är det becksvart ute och man vill bara till sängen och sova. Så ska vi nu ha det ett tag till och det frestar på psyket. Nu är ju mitt av det starkare slaget, så jag tänker mest på er klena. Bit ihop för vintern går snabbt över och snart är det vår (allt det här på slutet har jag skrivit samtidigt som jag blinkat med ena ögat). Ni som känner mig vet hur jag lider den här årstiden.


Ola Rydstrand

e-post
Tränare i
fotbollsprofilen

 

17 november 2017