Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2017-09-12)

Skön temperatur redan på första passet igår morse (måndag). Vi möttes av ett daggfuktigt konstgräs och hela årskurs nio. Idag var det teknik och passningar som gällde för hela slanten och koncentrationen var bra trots att många hade spelat dubbelmatcher i helgen. Dagens andra pass var för halva årskurs sju och här var det teknik och zonspel som gällde. Efter en trevande inledning med stress och för många tillslag blev det bättre undan för undan och som helhet ett bra pass. Finfin inställning hos många och här finns ett par riktiga vinnarskallar som alltid går "hundra". En bra grupp som har tagit steg sen årskurs sex och de nya i gruppen sköter sig utmärkt. Genomgående för alla årskurser just nu är förkylningar och halsont och det är vårt att påpeka igen: ingen träning när man har ont i halsen!

Ca 5000 åskådare hade tagit sig till Studan i söndags trots att GIF Sundsvall inte direkt är någon publikmagnet. 0-1 blev det och tredje raka torsken för Sirius. Inte så konstigt att det kommer en svacka, titta bara på Malmö FF som råkat ut för samma sak. Att Sirius skulle mäkta med att ta en Europaplats blir för tufft utan dom kommer sluta nånstans mitt i serien och det är väl gott så.

Så här långt har hösten varit skonsam och skön mot oss, men inte mot de som bor på öarna utanför och de som bor i Florida. När naturen sätter den sidan till kan vi inte göra så mycket annat än att fly eller boa in oss på säkra ställen. Som tur är är vi skonade från såna orkaner utan vi får istället hålla till godo med en och annan höststorm. På sin höjd brukar det innebära att vi blir utan internet och tv nån timme samt en del nedfallna träd. Tror nog Florida-borna skulle vara rätt nöjda om de bara utsattes för det.

En av mina absoluta favoriter, Hasse Alfredsson, gick bort i helgen. Tänk vilka grejer han gjort, alla revyer, filmer och framförallt alla Lindeman. Bland de bästa och roligaste man kunde höra på radion förr var när man sände "dagens Lindeman". Vila i frid, Hasse!

Den här veckan måste man också försöka hålla sig vaken fram till nio-tiden. Champions League börjar ju och för oss nördar är det en av årets höjdpunkter. Personligen tycker jag gruppspelet som nu börjar är sjukt roligt och man kan ju välja bland en massa matcher. Räknar med en massa trötta fotbollselever både på onsdag och torsdag. För eleverna gäller det dock att vara pigga på onsdag för efter lunch är det dags för skol-joggen (Gottsundamilen). Det brukar vara stor uppslutning och man får alltid många frågor om man ska springa eller varför man inte springer. Svaret blir alltid att jag har problem att ta mig runt en mil i bilen numera 😜. Så allvarligt är det inte, men många år på fotbollsplaner och tre knäoperationen är mitt skäl att avstå. Och förresten skulle jag försöka jogga runt blir det nog rullator resten av läsåret. Så vill ni väl inte se mig på träningarna?

Ola Rydstrand

e-post