Arbetsenhet 6 2016-2017

   Lärarna i arbetsenhet 6 läsåret 2016-2017


Husbygge på matematiken

170602_husbygge_6(2017-06-02)

Nu börjar vårterminen lida mot sitt slut. Efter de nationella proven i matematik har åk 6 arbetat med temat FRAMTID. Temat inleddes med att bygga drömhus med hjälp av geometriska former. Efter att husen var färdiga fick eleverna redovisa för varandra. Varje elev berättade hur de gått tillväga och var de fått sin inspiration ifrån för att bygga husen. Temat avslutades med problemlösning där vi arbetade ämnesövergripande med samhällskunskapen. Eleverna fick reda ut olika privatekonomiska problem. Allt som allt blev det ett väldigt uppskattat inslag i matematikundervisningen.

Glada sommarhälsningar från matematiklärarna i åk 6!


170529_sommarbrev_6Hej alla elever och föräldrar!

(2017-05-29)

Nu rusar tiden fram och det är inte många dagar kvar till skolavslutningen den 9 juni. Klicka på bilden för att se vilka datum och aktiviteter som är bra att känna till under de sista två skolveckorna i årskurs 6.

 


Årskurs 6 på Turbo

170322_turbo_6(2017-03-24)

Hela årskurs sex spenderade onsdagen den 22 mars tillsammans på Turbo sport and adventure zone. Arenan var uppdelad i olika zoner där eleverna fick prova på en mängd olika aktiviteter. Här fanns t.ex. en stor trampolinpark med olika studsmattor samt en dunkzon för basket. Eleverna kunde även testa på ninja warriorzonen, parkourzonen, stuntzonen och tävla mot varandra i olika hinderbanor. Sist men inte minst fanns även en stor multisportarena med tre stora planer gjorda för att kunna spela fotboll, innebandy och basket.

/lärarna i ae 6


GEO-clowner på matematiken

Geometri åk 6(2017-03-06)

Nu efter sportlovet har åk6 börjat med ett nytt område inom matematiken. Vi har under veckan introducerat geometrin för eleverna. Eleverna har fått göra GEO-clowner och bildordlistor till de nya begreppen i kapitlet.

Vi har använt oss av stora A3-ark där vi förklarat olika begrepp med hjälp av former som eleverna har skapat själva. På bilderna får ni följa elevernas arbetsgång och se slutresultatet. De fina planscherna pryder nu våra klassrum. Geometrin är det sista avsnittet vi ska arbeta med innan vi börjar repetera inför nationella provet.

/mattelärare Julia 


Julbrev årskurs 6

Julbrev åk 6(2016-12-08)

En händelserik hösttermin har snart passerat förbi och vi kan, något överraskade, konstatera att det redan är jul.

Om vi skall summera våra tankar efter hösten så dominerar uppfattningen att vi har haft en väldigt bra och innehållsrik termin. Den har genomsyrats av ...

Läs mer, klicka på bilden.


160929_orientering_6Åk 6 orienterar till Alnäs

(2016-10-10)

Torsdagen den 29 september hade eleverna i sexan orienteringsdag vid Alnäs. Dagen startade utanför skolans huvudentré där varje klass fick i uppgift att tillsammans orientera sig från skolan till Alnäs med hjälp av kartor. Väl framme vid Alnäs var det dags för eleverna att orientera i skogen.

Trots det dåliga vädret befann sig nästan alla elever på plats och hade ett gott humör. Med andra ord blev det en mycket lyckad orienteringsdag och både lärare och elever gick hemåt glada och nöjda.

Uppdaterad: