Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2019-10-13)

Sverige hade inga som helst problem med att avfärda Malta på lördagskvällen. 4-0 och en bombsäker seger på medelhavsön mot ett mediokert hemmalag. Värre blir det förmodligen på tisdagkväll när spanjorerna kommer till Friends för att ta minst en poäng och bli klara för EM. Norge sprattlade till hemma mot Spanien och kunde kvittera via en straff i 93:e och det var synd för vår del. Nu lever hoppet för "skidfolket" ett tag till och det är inte så bra för oss. Förmodligen kommer det att avgöras i bortamatchen mot Rumänien för vår del. Usch, det är inte roligt att åka ned dit för att hämta tre poäng. Det är en ruggigt svår bortamatch med stort publiktryck som kan få vilken domare som helst att fatta konstiga beslut.

Zlatan behövde lite publicitet igen och gick ut och sågade allt och alla i dagens landslag. Janne A fick sin beskärda del och jag tycker det var ynkligt gjort av honom. Varför behöver han hålla på så? Ingen från förbundet gick ut och försvarade förbundskaptenen utan det verkar fortfarande som att alla är rädda för Zlatan. Han är vår störste och bäste genom tiderna, kan han inte bara vara nöjd med det?

IK Uppsala har fortfarande chansen på en allsvensk plats, men efter två raka torskar ser det klart tuffare ut nu. Tycker föreningen gjort det oerhört bra så här långt och kanske mår man bäst av nån säsong till i elitettan med sitt unga lag?
Ida Wallin och Sofia Sterner som går i 9A och spelar i den klubben gjorde båda landskamper i veckan med F15 landslaget mot Finland. Tyvärr blev det förlust i båda matcherna mot ett lag som var klart bättre och hade kommit längre i sin utveckling. Ida spelade båda matcherna från start och var lagkapten, Sofia hoppade in i första matchen och startade den andra. Nu får de ladda om i för skol-SM på onsdag.

Onsdag är det alltså dags för både tjejer och killar att åka till Gävle och möta PRO Olympia från Gävle och Hortlax från Luleå. Kl 9.00 är det avspark för första matchen på Sörby IP och sen rullar det på med matcher hela dagen. Två för killarna och två för tjejerna.

På tal om landslag och våra elever så får vi inte glömma bort att gratulera Acke Sveijer som blivit uttagen till läger på Bosön med P04 Future Team. En gammal elev, Alex Abrahamsson (född 99), till vardags i Djurgården, blev i lördags inkallad till U20 landslaget och fick sätta sig på flyget till Spanien.

När vi ändå är inne på gamla elever måste vi bara nämna Nathalie Björn som förra veckan spelade båda EM kvalmatcherna från start när Sverige slog Ungern och Slovakien. Hoppas ni inte missade hennes nickmål mot Slovakien, perfekt timing och ruggig spänst. Undrar när hon köps upp av någon utländsk klubb, tidsfråga va?

När det här skrivs är det söndagmorgon och strålande sol. Gula löv, lite fuktigt i marken och en dag som gjord för en av säsongens sista golfrundor. Så får det bli, sen hem, tända en brasa i kaminen och en god söndagsmiddag. Låter inte så tokig va?

Ola Rydstrand

e-post