Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2018-11-18)

I torsdags spelade vi andra omgången av Skol-SM och för motståndet i första matchen stod Engelbrektsskolan (DIF:s skola) från Sthlm. I den första halvleken spelade vi strålande och använde metoder i spelet som vi tränat länge på. Det var helt enkelt en fröjd att se och frågan är om inte det här var det bästa någon årskurs från skolan visat i match. Det säger ändå en del om kvaliteten då både 99 och 00 årskullen segrade i SM. I halvtid stod det 2-0 och det var i underkant. Det hela slutade 4-1 och även om andra halvlek var bra var det inte i närheten av spelet i första. Tredje laget som deltog i omgången var PRO Olympia från Umeå. Dom spelade andra matchen mot Engelbrekt och det slutade hela 6-0 till PRO Olympia mot ett helt uppgivet sthlmsgäng. Det innebar gruppfinal för vår del där det inte skulle räcka med oavgjort utan seger krävdes.
Pro Olympia började matchen klart bäst och hade bud både på ett och två mål innan vi vaknade till. I slutet av halvleken gjorde vi 1-0 och det kändes helt ok med tanke på inledningen. I andra var vi klart bättre och gjorde både 2-0 och 3-0 och då kändes det tryggt och säkert. Som vanligt blev det dock lite oorganiserat och slarvigt i senare delen av halvleken och i och med reducering till 1-3 också lite nerv i matchen. Nu redde vi ut det hela och nu är vi vidare, men när nästa matcher spelas vet vi inget om ännu.

Det hände en hel del i uppsalafotbollen under slutet av förra veckan. Sirius tränarduo blev klara för Djurgården och Dalkurd tar över Uppsala Kurds ungdomslag och startar ytterligare en akademi i stan. Det senare är bara positivt, för konkurrens stimulerar och det erbjuder fler ungdomar att få träna mer och bli bättre. Jag lovar att det finns precis lika många talanger i Uppsala som i de flesta andra städer. Det gäller bara att dom får träna rätt och mycket.

Beträffande Sirius tränarduo är jag inte helt överraskad. Kändes väl som det var dags att gå vidare efter sju år i klubben och jag förstår om jobbet i Djurgården lockade med andra och bättre förutsättningar än i Uppsala. Vem tränar Sirius nästa år? Ja, det är en bra fråga och jag är glad att jag inte jobbar med rekryteringen. Skulle vara kul om Micke Stahre erbjöds jobbet och jag tror truppen passar honom. Vad jag förstår ska det väl till en sportchef och en klubbdirektör också. Finns lite jobb att göra nu för de ansvariga i klubben.

Nu i veckan händer en del i skolan. På måndag har vi introduktionsträning för nya elever på Valsätra konstgräs och på onsdag är det informationskväll. Beträffande skolan (eller där den låg tidigare) så jobbas det på i bra takt där. Ser ut som man håller på att bygga tak (vår gissning) till de blivande modulerna och jag hoppas verkligen det blir klart tills vi kommer tillbaka efter sportlovet. Från och med förra veckan ligger all fotbollsträning på vår egen plan uppe i Gottsunda och det känns skönt. Visst saknar man ett personalrum där man kan sjunka ned i soffan med en kaffe och surra med de andra lärarna. Nu stöter man på en del uppe på Treklangen, men många var det några veckor sen man såg. Vi kämpar på var och en på sitt håll och alla gör sitt för att det ska fungera så bra som möjligt för eleverna.

Snart är mörka november över och tydligen lovar man betydligt svalare väder i veckan. Nåja det står vi ut med bara vi slipper nån vit nederbörd.

Ola Rydstrand

e-post