Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2019-01-14)

Förra veckan inleddes tidigt på måndagsmorgonen med snöskottning på vår plan i Gottsunda. Tung blötsnö låg som ett stort täcke över planen så jag, Björne och Ogge fick sätta igång och skotta upp en stor yta så vi skulle kunna bedriva nån form av träning. Vi lyckades och kunde köra våra två pass utan större problem. Därefter bar det av till Granngården för att handla salt i stora mängder. Ut med det på ytan och när vi kom på tisdagsmorgonen låg åter ett vitt täcke över vår yta, så det var bara att börja skotta igen. Den här gången var det inte alls lika tungt och saltet hade verkligen gjort nytta och efter det var underlaget helt perfekt resten av veckan. Enligt prognosen lär vi få inleda den här veckan också med att fortsätta skotta. Vem vinner? Vi eller vintern? Vi är en tuff trio och kommer inte ge oss så lätt utan handlar det inte om "snökanoner" av värsta sort kommer vi att kunna träna som vanligt den här veckan också.

Helgen har varit hellugn även om jag försökte jobba med motorsågen och ta reda på lite nedfallna träd efter stormen. Det är ett stort projekt och jag kom underfund med att det kommer att ta tid, lång tid! Under fredagskvällen satt jag fyra timmar framför datorn och tittade på draften till MLS där Joel var med. Måste medge att det var spännande även om jag hade lite förhandsinfo från honom. "Blir jag draftad så blir det i andra rundan" var hans ord och det stämde ju som tur var. Cincinatti är nya det här året och fick välja först, därefter sämsta laget från fjolåret, San José, och sedan följde man fjolårets resultat så årets vinnare Atlanta valde alltså sist, funkar alltså exakt som i NHL. Varje lag hade tre minuter på sig att lämna fram sin lapp, när det var deras tur, med namnet på den spelare de valt. Klart man hajade till när moderatorn som läste upp namnen i den andra rundan sa att Seattle Sounders har valt från Creighton University Joel Rydstrand. Just Seattle var ett av hans två önskemål, det andra var San José. Nu får han chansen att visa under försäsongen om han är värd ett kontrakt med Gustav Svenssons lag. Om inte kan det bli spel i andradivisionen eller nåt här hemma.

Under söndagen var jag och Björne och tittade på en match i Sollentuna där många av våra elever i årskurs 6 spelade match i den fantastiskt fina inomhushallen där. Varför finns ingen sån i Uppsala? De (Dalkurd) gjorde en riktigt bra match trots att det blev stryk med 3-1. Rent spelmässigt var de bättre, men de mera fysiska motståndarna vann på just den detaljen, dvs de var större och starkare och det avgör ofta i den här åldern. Ingen fara för spelar man fotboll som våra grabbar gjorde vinner man i längden.

Intensiva dagar nu, infoträning måndag kl 16 i Gottsunda sporthall för nya elever och på tisdag infokväll i skolans matsal kl 18.30.

"Snöskottarn"

Ola Rydstrand