Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2018-06-04)

Maj månad är över och den ska vi sent glömma. Började med lite regn, men resten av månaden bjöd på tropisk hetta och helt underbara dagar. Nu går vi in i sista skolveckan som består av fyra dagar i och med att nationaldagen (onsdag) går bort. Slitna kroppar och huvuden på eleverna nu och träningen blir därför extremt lugn. Många kommer till den här veckan med dubbla matcher i ben och huvud så vi anpassar oss därefter.

Var runt och kollade lite lokala matcher i helgen och fick bl.a. se våra nior som spelar i U-Kurd utklassa Djursholm i U16 serien. Danne O, Jakob A, Jonas R och Hamid gjorde bra ifrån sig i ett starkt lag som spelade bra och var fysiskt överlägsna Djursholm, men även bättre i spelet. På planen bredvid på Sävja lirade Sirius 05-or i akademin mot ett annat Siriuslag födda 04. Här fick jag se Isak A, Agge L, Jesse samt ett par till killar som börjar hos oss i höst. De betydligt mindre 05-orna stod upp bra mot de de betydligt större motståndarna och visade verkligen att de kan lira boll. Kommer att bli en mycket intressant träningsgrupp till hösten.

Tyvärr var det väl inte lika upplyftande att se 0-0 matchen på Friends senare på kvällen. Ok bra defensivt, men i ett VM måste man kunna producera framåt också och det tror jag kommer att bli ett problem.

Jag kan också meddela att det inte heller var så upplyftande att drabbas av ett stopp i avloppet sent lördagkväll. Fy fan vilket strul och jag hoppas att rörpularen som ska komma på måndag fixar det här. Den utrustning jag åkte in och köpte på Bauhaus söndag fm mäktade inte med att få loss dreten. Hade planerat för en lugn söndag, men jag vet inte hur lugnt det är att ligga på toaletten och köra ned en stålvajer under tre timmar i ett avlopp utan att det händer speciellt mycket. Nu står mitt hopp till yrkesmannen som kommer på måndag.

Temperaturen hemma i sjön är nu en bra bit över 20 grader och jag var faktiskt i ca 20 sekunder i söndags. Det har redan hunnit bli tre dopp och det är nog flera år sen jag badade så mycket. Den stora frågan är bara vad som händer när den här värmeböljan överger oss? Hur blir midsommar? Blir det som vanligt att man sitter under tak på verandan med dunjacka på? Eller har vi kanske en sån sommar som 94 på gång, ni vet när VM gick i USA och det var magiskt väder hela sommaren och Sverige tog brons. Det senare blir nog svårt att upprepa, men värmen får gärna vara kvar framåt september för min del.

Nu tar vi oss genom sista skolveckan på ett snyggt sätt och det här blir mitt sista inlägg här för den här terminen. En sista undran bara, varför slutar eleverna skolan en tisdag?

Ola Rydstrand

e-post