Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2018-09-12)

Ett tråkigt besked kom i tisdags och det var att vår tidigare medarbetare och kanske kommande medarbetare Ogge Kindlund tagit beslutet att avsluta sin fotbollskarriär. Upprepade hjärnskakningar är orsaken och jag förstår hans beslut till fullo. Fotbollen är bara en liten del av livet och att som 21-åring riskera bestående men för livet är det långt ifrån värt. För mig är Ogge synonymt med fotboll ända sen tiden i Edsbro då han dök upp som en frisk fläkt bland två år äldre spelare och var helt respektlös. Fotbollen för hans del tar inte slut nu bara för han slutat vara spelare utan det finns mycket annat inom sporten man kan syssla med. Jag tror han är ett riktigt bra tränarämne och jag hoppas vi blir arbetskamrater igen på skolan. Han går ruskigt bra hem hos eleverna och verkar gilla jobba med unga spelare. Nåja, det är ett beslut han måste ta själv, men vad han än hittar på vet jag att det kommer att gå bra för honom framöver. Kanske kan jag lura honom att börja lira golf, jag vet det är med risk att Björne säger upp bekantskapen med mig, men den risken tar jag gärna. Att han gillar och fiska vet väl de flesta, men det har ju också visat sig vara en farlig sysselsättning. En till Ogge mycket närstående person som heter Björn Åke George föll ju tre meter på en klippavsats under flugfiske i Norge och han var blåslagen i tre veckor. Den lårkakan har nog ingen fotbollsspelare varit i närheten av. Faktiskt en av de få som jag hört blivit skadad under flugfiske. Kanske läge för honom att klä sig som en hockeymålvakt i fortsättningen när han flugfiskar?

Fotbollen här hemma har legat i träda nån vecka pga ett tråkigt landslagsuppehåll. Nations League har ju startat och det är en turnering som jag inte går igång på. Speciellt inte efter Sveriges 2-3 förlust mot Turkiet. Känns lite urvattnat med landslagsfotboll med tanke på att det var VM i somras. Urvattnat verkar det också på Island som med Erik Hamren som ny förbundskapten har 0-9 på två matcher. Inte mycket "shining" över det va?

Nu till helgen kör allsvenskan igång igen och vi kan återgå till gamla rutiner. För Sirius del innebär det match mot på Bajen hemma på måndag och det är en intressant match. Två lag som är piskade att vinna. Sirius för att hålla nedflyttningsspöket utanför Upplands gränser och Bajen för att inte tappa mark i guldstriden mot AIK. En torsk för Bajen innebär att Gnaget kan finåka mot SM-guld.

Spelade på Sveriges finaste golfbana (Bro Hof) i måndags och det var en upplevelse. Första nio spelade jag riktigt bra, sista nio riktigt dåliga av mig i motvind. För min del är det dock på lördag det gäller då vi spelar sista finalen i en tävling som rullat hela säsongen. För min del är det ganska enkelt, jag är en av sex spelare som vid vinst i sista deltävlingen vinner totalen. Mitt största problem är dock att det finns 23 spelare till som vill samma sak, men dom kan jag ju inte påverka utan det är bara mitt spel och mina hjärnspöken jag kan göra något åt. Och det är inte så bara det.....

Tyvärr har det sett ut som en gruva här hemma några veckor. Stopp i avloppet är inte det trevligaste man kan råka ut för. Ni vet när det helt plötsligt börja komma upp saker i golvbrunnar när man spolar. Fy fan, och innan dom hittade felet kändes det som hela tomten var ett stort hål. Nu är det fixat och klart och nu är det bara ett stort hål i plånboken.

På skolträningarna flyter det på bra och jag måste säga att vi har jättebra klasser nu med stor potential hos många spelare. Det gäller bara att få in i deras skallar vilket hårt jobb det ligger framför dom om dom nån gång vill springa ut på Nya Studenternas och spela Elitfotboll. Många verkar ha rätt inställning, men motgångar kommer och det gäller att kunna hantera dom och ta sig igenom. Gör man det har man kommit en bra bit på väg. Vi vet, för trots allt är det ju en del elever som gått hela vägen och spelar elitfotboll idag. Titta bara på Nathalie Björn, Filippa Angeldahl, Benji Kimpioka och Ogge Kindlund bl.a. Sen har vi också några gamla elever som precis står på tröskeln att ta steget dit, men det är fortfarande en liten bit kvar och den biten är inte lätt. Plugga, träna hårt, sov och ät rätt! Det är en förutsättning som låter tråkig, men den är nödvändig, tro mig.

Ola Rydstrand

e-post