Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2019-12-09)

Julfest med skolan i fredags och det var en trevlig tillställning på Matverkstan nere vid Ultuna. Som vanligt underhöll "Leifz" på ett utmärkt sätt och vi som var där hade mycket trevligt med bra musik och god mat, men man hade givetvis önskat att flera kollegor hade dykt upp.

Eftersom det blev en sen fredagskväll fick lördagen lida lite och den dagen tillbringades mest framför teven, frånsett en lång stavpromenad. Med tanke på vädret gjorde det inte så mycket och ibland kan det vara skönt att känna sig lite off nån dag också. Det blev några matcher från soffan och sen Så Mycket Bättre där Uggla som vanligt imponerade.

Vad gäller avverkningen av vår skog känns det som lite dålig timing från skogsbolaget. Marken är ju inte direkt torr och ni kan ju tänka er hur det ser ut nu när tunga skogsmaskiner har farit fram. Såren de rivit upp kommer att ta lång tid att läka för naturen.

Vi är nu inne i terminens näst sista vecka och träningarna nu kan man mest kalla underhållande träningar. Eleverna är trötta och slitna och de flesta har uppehåll från sina ordinarie träningar under decembers senare del vilket jag tycker är bra. Kropparna behöver vila också.

Jullovet kommer med största säkerhet att firas inom landet som det ser ut nu. Har kollat på biljetter för att hälsa på i Spanien men flygen är asdyra och det är dåligt med direktflyg då. Jovisst, man kan väl komma över biljetter med ett par mellanlandningar, men vem har lust att vara på resande fot i 15-20 timmar till ett ställe det tar fyra timmar med direktflyg. Man får helt enkelt bita i det sura "vinteräpplet" och vara hemma. Jag riktar in mig på sportlovet i februari för biljetter är redan inhandlade till humant pris.

Klart att det märks om ett lag har spelat runt 12 tävlingsmatcher mer än flera av motståndarna redan i det här läget av Premier League säsongen. De jag tänker på är Wolves som kryssade borta mot Brighton i lördags. I och med att de fick börja kvalspela för Europa League redan i slutet av juni är en redan liten trupp klart mer sliten än övriga lags spelare. Storlagen som spelar i Champions League har ju klart större och bättre trupper så där märks det inte lika mycket med flitigt matchande.
Nu gör dom det riktigt bra ändå och de är faktiskt obesegrade i 11 raka ligafighter, men jag är rädd att det kommer att slå hårt mot dom nu i december när spelschemat i England är brutalt tufft. Det väntar ju matcher för deras del mot bl. a. Tottenham, Liverpool och Manchester City. I januarifönstret måste man handla för att förstärka truppen.

Elitserien i hockey har jag ingen direkt koll på, men har i alla fall förstått så mycket att det går ganska bra för Sirius i bandyn. Kul, för det har ju inte direkt handlat om några framskjutna placeringar de senaste åren på den fronten. Kan faktiskt tänka mig att gå och se nån match framöver. Övriga vinteridrotter tycker jag är måttligt kul att titta på även om jag en söndagsförmiddag kan kolla lite på vinterstudion och längdskidåkning, men då i brist på annat.

Vi hade infokväll på skolan för några veckor sen och den var ganska välbesökt. Många är intresserade av fotbollsprofilen och det är kul. Eleverna som ska börja i sexan nästa höst är födda -08. Vi har hållit på några år nu och de första kullarna vi började med var födda -95 och -96.

Nu ska vi dra den här veckan i mål och den började ju bra för under måndagen kunde vi vara ute och träna. Hur det blir resten av veckan är osäkert då prognosen talar om nederbörd så till alla elever: se till att ha med skor för både inom och utomhus träning.

Veckan avslutas med Lucia och det är ju fredagen den 13:e. Jag är inte vidskeplig utan ser det som en helt vanlig fredag, hoppas ni gör det också. Tomtar och troll och övriga vidskepligheter finns inte i mitt register.

Ola Rydstrand

e-post