Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

 

Tidigare publicerade bloggar


(2020-03-22)

Vi har tagit oss igenom en vecka till och den har helt präglats av "Corona". Många elever och lärare har varit borta och de flesta har väl väntat sig att det skulle komma en "skolstängning", men som det känns nu kör vi på och precis som i ett fotbollslag får man jobba på med det material man har. På skolträningarna har det varit gott om folk och vi har kört på som vanligt, men påpekar vid varje träning vikten av att alla som är där känner sig helt kuranta. 

Det som slår mig när man besöker affärer i dessa tider är att man möts av mycket äldre människor (riskgrupp) och jag tycker att det borde gått fram tydligare vilka som ska vara försiktiga och hålla sig undan och inte exponeras för smitta. Nu känns det mer som yngre och friskare personer är dom som håller sig undan.

Våren lyser med sin frånvaro och söndagsmorgonens temperatur visade mer vinter än det gjort under hela januari-februari. -11 visade vår termometer tidigt på morgonen och det är ju inte direkt man jublar när man ser det. Lördagen var heller inte speciellt skön med ett par plusgrader och isande nordanvind. Själv höll man sig varm genom röjning i skogen med motorsåg och vedförrådet börjar växa ordentligt. Tyvärr gjorde den starka vinden att planerad eldning inte blev av. 

Rent fotbollsmässigt händer inte mycket just nu utan det som händer är att man får läsa om nån stjärna i nåt lag som är smittad. Det slås upp stort och jag orkar snart inte läsa allt som skrivs om Corona. Hur stort hade det här varit utan internet och det stora mediala påslaget?

Vill man kolla på fotboll nu kan jag tipsa om att SVT har lagt ut alla VM-krönikor på SVT play och det är verkligen något att kolla på om man som jag får abstinens. Vilka minnen de väcker till liv och djäklar vad snabbt man glömmer. Plöj igenom dom här krönikorna och njut, härliga kommentarer från gamla tv-profiler och vilka lirare det funnits. Själv kollade jag igenom den från VM 90 i Italien där Kamerun var det stora charmlaget som åkte ut i kvartsfinal mot England. Kommer ni ihåg att det var i det VM:et som så många matcher i slutspelet avgjordes på straffar. Skyttekungen kom från hemmanationen Italien och började mästerskapet på bänken. Schillaci var namnet, men hans sex mål räckte inte för det blev en tredjeplats för Italien. Lagen hade heller inte direkt de mest tajta dräkterna utan det fladdrar rejält och man kan lugnt konstatera att materialutvecklingen gått framåt. 

Tufft för många svenska klubbar nu med ekonomin och stödet från supportrar runt om i landet är stort via Swish och fiktiva biljetter. Hur pass lojala är spelarna som är ganska välavlönade tycker jag vi ska fråga oss. Det går ju faktiskt att avstå en och annan krona i lönekuvertet kanske?

Målet nu är att de högsta serierna ska komma igång i juni och det borde väl vara rimligt, men vem vet i dessa tider. Nu inväntar vi bara lite vårvärme för det är vi väl värda i den dj... misär som råder.

Kämpa!


Ola Rydstrand

e-post

Tränare i
fotbollsprofilen
 

Uppdaterad:

Andra sidor under: Olas fotbollsblogg