Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2018-05-21)

Efter två kyliga dagar förra veckan kom härligheten tillbaka igen och kortbrallorna åkte på. Det har varit en fantastisk helg även om det för första gången blev torsk i golf mot Joel. Fattar inte själv hur det gick till, men ibland blir det ju skrällar och oväntade vinnare i alla sporter så jag får välj svälja torsken och gå vidare. Tyvärr får jag ingen chans till revansch då han flyger tillbaka tisdagmorgon efter 14 dagar här hemma. Hemma för honom är numera är 8 timmars flyg härifrån. En termin kvar där sen är utbildningen klar och vi får se vad som händer.

Vad har hänt här hemma då? Jo, Sirius kryssade hemma mot Trelleborg och har fortfarande bara en seger i årets tävlingsmatcher. Det kan blir en lång tuff höst för de båda "Uppsalalagen" i allsvenskan. De ligger nu sist och näst sist och det ska bli intressant att se vad som händer när transferfönstret öppnar i juli, för nåt måste hända. Det som var glädjande i lördags var att två av våra gamla elever fick speltid i allsvenskan. Både Sherko Faqui och Linus Nygren fick speltid och det innebär att följande elever som gått på profilen i Gottsundaskolan har haft speltid i allsvenskan: Nathalie Björn, Filippa Angeldahl, Oscar Kindlund, Sherko Faqui och Linus Nygren. Jag kan lova att ni kommer att få se flera!

VM närmar sig med stormsteg och man blir erbjuden att vara med i allt fler VM-tips. Självklart är jag med på några stycken, men jag kommer inte alls delge er vad jag tror här. Man kan ju inte lämna ut inside information i en tävling där det dessutom handlar om pengar.

Ok då, lite inside ska ni få. Jag tror mycket på Island och Panama som gruppsegrare. Brasilien borde vara chanslösa då truppen ser oerhört tunn ut med idel okända namn. Sverige kommer att slåss om medaljer tillsammans med Danmark och Costa Rica. Belgien, Spanien och Argentina är bara att glömma då de har för många spelare som är vinsttrötta. Se upp för Egypten, Senegal och Sydkorea. Skytteligan vinner bergsäkert Niclas Bentner bara någon talar om för honom vilken dag och tid han ska spela match. Alla ni på skolan som ska vara med på VM- tipset bör nog tänka lite på de här tipsen jag delger här😄😄

Nästa helg kan det bli så att fotbollen får stå tillbaka för travet. Då är det Elitloppet på Solvalla och det finns knappast någon tid att kolla boll den helgen. Även om mitt intresse har svalnat en del för travet (vinsttrött) så tycker jag fortfarande den helgen är oerhört kul både sportsligt och spelmässigt. Lördagen brukar jag vara på plats, men söndagen står jag över och den tillbringar jag istället framför teven.

Skönt också att vi täppte till lite trutar på söder i helgen. Två obesegrade lag möttes och numera finns bara ett obesegrat lag i allsvenskan. Feldömd straff? Ja och nej, men det jämnar ut sig i längden eller hur Bajen. I två matcher i rad har motståndarna fått spelare utvisade och speciellt den på Kennedy i Örebro gynnade er enormt. Ibland blåser vinden med och ibland rakt emot. Igår blåste den emot de grönvita.

Ola Rydstrand

e-post