Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.


Tidigare publicerade bloggar


(2019-03-18)

Veckan som gick var ingen höjdare rent vädermässigt och det ställde till det för oss. Vår plan var inte bra utan hård och frusen med många isfläckar så det blev att hålla till inomhus.

Inte kul men vad kan man göra? Hela helgen har dessutom bjudit på samma skitväder så vi får väl se hur planen ser ut den här veckan. Det känns ju ändå som det är på sista versen nu med vintern och värmen lurar nog bakom nåt hörn. Bara hoppas den vågar titta fram nångång.

Grattis får vi säga till en gammal elev och en nuvarande som går i nian. Benji Kimpioka blev i veckan uttagen i U21-landslaget. Benji som till vardags håller till i Sunderland i League One började hos oss i sjuan och gick tre år (?) på Gottsundaskolan. Han har vuxit den gode Benji för när han förra året besökte oss var det ett kraftpaket som dök upp. Hård träning och bra mat i norra England och han har funnits med i matchtruppen en del i ett lag som är på väg upp i The Championship. 
Emil Brekkan som går sista terminen hos oss har varit på två landslagsläger på Island och gjort avtryck. I veckan fick han besked om att han var uttagen till en turnering i Kroatien där Island ställs mot hemmanationen, Bolivia och Österrike. Det blir en mycket bra och nyttig erfarenhet för Emil. Lycka till säger vi till Benji och Emil!

Att vi (Wolves) skulle slå Man United i kvartsfinalen av FA-cupen var jag tämligen övertygad om. Nu gick det faktiskt lite enklare än jag trodde och Uniteds målchanser under matchen var lätträknade. Vi kontrade sönder dom och deras reducering kom i princip i matchens sista spark. Kan vi få en titel för första gången på 200 år?

Snart dags för skol-SM igen, innan 11 april ska tydligen nästa omgång vara spelad och den blir i Stockholm mot bl.a Aspuddens skola. Återkommer närmare med tid och plats.

Skidskytte och längdskidåkning har dominerat tv i helgen och det kan man väl slötitta på. Känns ändå skönt när man fick höra att nästa helg sänds säsongens sista Vinterstudio. Det räcker nu, utan nu får ni gärna ta fram rullskidorna och förbereda er för nästa säsong. Bandyfinalen går på lördag på Studan och där gör V- Lagen Västerås SK och Villa upp om SM-titeln. Hoppas verkligen VSK vinner för där har man ju lite sympatier. Spelade bandy där som junior och var med om att vinna junior -SM två år i rad. Undrar förresten om vi överhuvudtaget torskade nån match under de åren. Nåja, man glömmer ju lätt😜.

Sirius har väl sett sådär ut i träningsmatcherna, men det är ju en sak och spel om poäng i Allsvenskan nåt helt annat. Vi får se om hemmaplan med nytt konstgräs hinner bli klart till andra omgången när AFC kommer till Studan. Även i år kommer det att vara en byggarbetsplats med reducerad kapacitet och det är synd.

Nån har varit hemma i helgen och mått dåligt i regn och snöblask medan några varit i London och roat sig med att se Fulham-Liverpool. Ingen nämnd och ingen glömd!

Det var några bra CL matcher i veckan där jag tycker Juventus monterade mot Athletico Madrid. Däremot blev jag grymt besviken på B München som bara såg gamla och trötta ut mot Liverpool. Tycker inte det var någon speciellt bra match,och jag misstänker storstädning i Munchen efter den här säsongen. Finns ingen där som tolererar såna här insatser.


Ola Rydstrand

e-post
Tränare i
fotbollsprofilen

 

Uppdaterad:

Andra sidor under: Olas fotbollsblogg