Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.

Tidigare publicerade bloggar

(2020-06-09)

Då var vi i mål med vt 2020 och nu väntar ett sommarlov, men en oviss och oplanerad sommar för alla. Vi får se om herr Tegnell lättar lite på restriktionerna och låter oss resa var vi vill inom landets gränser. Att åka utomlands får vi nog vänta med till senhösten i bästa fall. Bara att be om en varm och skön sommar och det har ju onekligen börjat bra.

Förra veckan var vi med 9A på Wiks slott och käkade avslutningsmiddag. Mycket god mat och trevligt. I måndags var vi med på avslutningslunchen och stipendieutdelningar för niorna. Bra underhållning och god mat och glädjande för oss som håller på med fotbollen var att tre elever från profilen belönades med stipendium. Det ska dock sägas att det inte hade något med deras fotboll att göra utan de fick belöning för sitt skolarbete, men också för sina personliga egenskaper bl a. Ida Wallin, Wilma Nyberg och Mercio Eriksson är namnet på trion och jag vill ge en extra eloge till Mercio som håller på att kämpa sig tillbaka från en fotbollsspelares mardröm, korsbandsskada. Med hans inställning och seriositet när det gäller träning och rehab tvekar jag inte en sekund på att han till senhösten är igång igen.

Niorna försvinner nu till gymnasiet och det fylls på underifrån med nya elever. Nu är det dags för kullen födda -08 att börja i sexan och vi vet att det kommer ett mycket spännande gäng.

Vi har haft två tuffa år nu, först branden som ödelade hela skolan och sen kom Corona. Nu får det fan vara nog utan nu vill vi bli lämnade ifred. Skolan har dock fungerat utmärkt och alla har gjort ett jättejobb under svåra tider, speciellt under året skolan flyttades ned på stan.

På söndag är det dags för allsvenskan att starta och först ut är Sirius hemma på Studan mot svenska mästarna Djurgården med en "lunchmatch" och den lite udda starttiden 12.00. Ingen publik och det borde normalt sett gynna hemmalaget för när stockholmslagen spelar i Uppsala brukar det låta som dom spelar hemma. Inga matcher på länge för lagen (utom internmatcher) och formen är svårbedömd så oddssättare och tipsexperter kommer att gå på gamla meriter. En sån här gång kan det vara lönsamt att spela på lag som står i höga odds.

Mitt allsvenska tips ser ut så här:
1 Malmö FF (vinner man inte med den truppen får många avgå)
2 IFK Norrköping (några av de unga, bl a en islänning får stort genombrott)
3 Häcken (måste lära sig slå mitten och bottenlag, hög potential)
4 Hammarby (om man klarar hemmamatcher utan publik)
5 Djurgården (alla vill slå dom i år, pallar dom att vara jagade?)
6 IFK Göteborg (måste ha in en bra mittback och en skadefri Paka)
7 AIK (för många gamla spelare, dålig start=ny tränare)
8 Elfsborg (borde kunna visa mkt mer än dom gjort två senaste åren)
9 Kalmar (Nanne ser till att dom gnetar sig fram genom serien)
10 Örebro (Fick tillbaka Besara, utan honom bottenstrid)
11 Falkenberg (bättre än sin placering ifjol, överraskar många)
12 Helsingborg (Mellberg skrämmer och skäller laget kvar i allsvenskan)
13 Mjällby (bra värvningar och svårslagna hemma i fiskebyn)
14 Sirius (skadebenägna spetsspelare, håller backlinjen?)
15 Östersund (hur många bortamatcher har man råd att spela?)
16 Varberg (allt annat än den här platsen är en bragd)

Om jag är helt ute och cyklar i tipset får vi se fram i november.

Nu tar vi inte ut något i förskott utan tvättar händerna och håller avstånd i sommar också. Hoppas alla får en varm och skön sommar så hörs vi i senare delen av augusti.

Ola Rydstrand

e-post