Årets volleybollmatch...

Pang! Pang! Pang! Riktigt så lät det kanske inte när niorna mötte lärarna i den årliga volleybollmatchen, men några smashar prickades in och här där i varje fall!

Volleyboll 161220Fyra elevlag var anmälda till utslagsturneringen, där det vinnande laget skulle representera årskurs nio mot lärarna. De som till slut stod som segrare i dessa kamper var laget med Nora, Elsa, Max, Lukas, Albin, Johan, Mattias B och Gustav. Coachade förtjänstfullt gjorde Linus och Mattias L.

Inte mindre än 14 lärare ville vara med och försvara kollegiets färger. Dessa delades in två lag som mötte eleverna i ett set var. Stämningen var hög på läktaren, där samtliga elever från årskurs 6 till 9 var samlade. Förväntningarna på en seger för eleverna var stor, och sett till de fysiska förutsättningarna de båda lagen emellan så var denna förväntan befogad…

När väl den första matchen (setet) kom igång så vann lärarna förvånansvärt enkelt! Frågan är om eleverna var med på noterna från start? I andra matchen var det dock inget snack, eleverna tog en gruvlig revansch från första matchen. Att det blev så ojämna matcher – åt vardera hållet – är ovanligt, dessa kamper brukar vara betydligt jämnare. Detta behöver analyseras noga inför nästa decemberkamp!

Nåja, man kan hur som helst säga att det blev oavgjort, och det var ju bra, för då kunde alla gå hem relativt nöjda!

/Gottsundaskolans sportredaktion

21 december 2016