Gottsundamilen 2018

Gottsundamilen 2018"Många är kallade, men få är utvalda!" Det är ett 2000 år gammalt citat som nog många av oss känner igen. Gottsundaskolans mer moderna variant lyder: "Många är kallade, och alla är utvalda!" Det saken handlar om är naturligtvis Gottsundamilen, skolans årligt återkommande löp-lufsa-gå-evenemang. 

Sexorna mjukstartar sin fyrstegsraket genom att ta sig runt en sexkilometersrunda. Sjuor, åttor och nior har traditionellt gett sig på milen. Nytt för i år var dock att alla som planerade att gå runt skulle använda sig av sexkilometersvarvet. 

Vi brukar ha tur med vädret, och årets upplaga utgjorde inget undantag! Solen sken och det var lagom varmt, vilket man som arrangör får vara nöjd med under den senare delen av september.  Till start kom en myriad entusiastiska elever, och när idrottslärarna visslade i piporna som startsignal så var kampen om ledningen oerhört intensiv i åtminstone 100 meter! (Detta scenario går att återuppleva på skolans Facebooksida.)

En annan nyhet för i år var att skolköket kom med en grill till start- och målområdet! När alla deltagare kommit i mål fick de korv, festis och banan. På vägen runt fanns det dessutom vätskedepåer där elever och lärare kunde fylla på med nytt bränsle.

Arrangemanget präglades av muntra miner, positiv stämning, stela leder, och svettlukt. Vi är mycket nöjda, och ligger redan i startgroparna för att göra nästa Gottsundamil - om möjligt - ännu mer minnesvärd!

/Gottsundaskolans sportredaktion

20 september 2018